У лютому пособник окупантів отримав завдання від ворога. Зрадника цікавила інформація щодо кількості, розташування та переміщення військової техніки та підрозділів Збройних Сил України, блокпостів територіальної оборони та прикордонних загонів, їх особовий склад. Крім того, він збирав відомості щодо цивільних громадян, які допомагають та сприяють Збройним Силам України на території Одеської області.


Дані ворогу зловмисник надсилав через спеціально створений Telegram-канал. Оперативники СБУ затримали ворожого агента відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили різні військові засоби зв’язку та понад півкілограма вибухової речовини гексоген.


Слідчими органів безпеки зраднику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання щодо реєстрації кримінального провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.