Правління “Одеського припортового заводу” планувало запуск підприємства с 1 червня. Була визначена пропозиція та підписаний договір із компанією – давальцем, яка наголошувала про готовність до виконання всіх фінансових зобов’язань, попри глобальну нестабільність на енергетичних ринках. Працівниками фінансово-економічного управління був відпрацьований робочій проєкт бюджету та розрахунки по оплаті праці заводчанам.

 
Але через те, що рашисти цілять ракетами по інфраструктурі країни існує загроза життю працівників, а також ризики для екологічної безпеки регіону. Тому запуску заводу 1 червня не буде. Керівникам структурних підрозділів підприємства було запропоновано до 26 травня підготувати пропозиції щодо об’єктивної доцільності залучення працівників своїх підрозділів для виконання обов’язків на період воєнного стану.
 
Нагадаємо, що раніше повідомлялось про ураження ракетою складу з добривами. За неофіційною інформацією, цей склад розташований біля ОПЗ. Також у Одеській ОВА повідомляли про перехоплення ракет, які летіли на ОПЗ.