Днями Малиновський районний суд Одеси визнав громадянина України винним в налагодженні злочинної схеми з вербування своїх співвітчизників та відправки їх за кордон для подальшої протиправної діяльності в країнах ЄС.

 
Повідомляе прес-служба Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України
Викриття та ліквідація злочинного каналу стали можливими внаслідок спільної роботи впродовж 2018-2019 років підрозділів оперативних співробітників Білгород-Дністровського прикордонного загону та національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.
Протиправна схема полягала у втягненні завербованих для легальної роботи за кордоном громадян України в якості членів екіпажів суден та яхт, які використовувались для переправлення нелегальних мігрантів по Середземному та Егейському морях з Туреччини до берегів Італії та Греції.
У рамках 9 досудових розслідувань розпочатих за різними епізодами оперативники задокументували факти причетності організаторів та виконавців до торгівлі людьми та затримали їх.
Одного з організаторів суд визнав винним у скоєнні злочину за ч.2 ст.149 КК України та виніс йому вирок у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.
Решті членам злочинного угрупування оголошено про підозру.
Продовжується робота в напрямку міжнародно-правої допомоги нашим співвітчизникам, які були засуджені та відбувають покарання на території Туреччини за злочини до вчинення яких їх втягнули злочинці.