До Всесвітнього дня дитини Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та представники Пса Патрона підписали Меморандум про співпрацю. Про це повідомили в пресцентрі ЮНІСЕФ.

У межах Меморандуму ЮНІСЕФ та Пес Патрон співпрацюватимуть, інформуючи українців про ризики вибухонебезпечних предметів, зменшення ризиків надзвичайних ситуацій через війну, підтримку ментального здоров’я та психосоціальну підтримку дітей, підлітків, молоді, їхніх опікунів та освітян. Також повідомляється, що Патрон отримав від ЮНІСЕФ в Україні титул «Пса Доброї Волі». Зазначається, що в рамках співпраці вже запущено розробку в технології доповненої реальності (AR) – маску в Instagram з Патроном.

“Патрон стане помічником для дітей і підлітків, який щодня надаватиме поради та підказки в навчанні. За допомогою мультиплікаційного, інтерактивного, ненав’язливого та доступного для дітей формату він допоможе донести до дітей найважливіше про ментальне здоров’я та мінну безпеку. Усе — щоби полегшити вплив війни, активних бойових дій і обмежень у спілкуванні з однолітками на психічне здоров’я дітей, а також — задля превенції небезпечних ситуацій, пов’язаних із вибухонебезпечними залишками війни”, – йдеться у повідомленні.