Фото та особливо відео обстрілів несе загрозу інфраструктурі та населенню українського Придунав'я, бо росіяни мониторять соцмережі.

Про це йдеться у зверненні, оприлюдненому на сторінці Посольства України в Румунії.

 

У зверненні наші дипломати звертають увагу громадян Румунії на те, що росія продовжує тероризувати мирне українське населення та обстрілювати цивільні інфраструктурні об’єкти України. Зокрема, вони нагадали, що вночі 16 серпня російські окупаційні війська вчергове здійснили атаку на Одеську область, поцілюючи інфраструктуру портів Дунаю, внаслідок чого постраждали семеро осіб, пошкоджені складські приміщення та зерносховища.

На жаль, сьогодні спостерігається поширення у соціальних мережах та в окремих ЗМІ відео щодо влучання дронів по портовій інфраструктурі та роботи українських систем протиповітряної оборони. В сучасних умовах російської агресії такі відео несуть загрозу не тільки для безпеки функціонування придунайських портів, а й безпосередньо цивільному населенню, яке мешкає в цьому регіоні. Російський агресор активно моніторить мережу інтернет та, отримуючи додаткову інформацію, корегує свої атаки, – зазначили у посольстві.

Українські дипломати закликали всіх не знімати та не поширювати такі відео у соціальних мережах та в мас-медіа, щоби не підвищувати загрозу для життя людей, які працюють та проживають у містах Придунав’я.