Як вибрати суші: ознаки якісного блюда

З активною популяризацією японської кухні в Україні вже практично ніхто не вважає суші та роли екзотичною стравою. Їх можна посмакувати в багатьох ресторанах, замовити з доставкою додому або в офіс. Коли заклад готує тільки японські страви, це говорить про лаконічність меню, а покупець отримує смачну їжу, в основі якої лежать якісні інгредієнти. Поговоримо про те, як вибрати свіжі суші і роли, і отримати задоволення від їжі. Рекомендуємо обирати суші від відомого суші-бару в Одесі - https://bento.com.ua/sushi-c54/

 Як готують суші

Для приготування класичного варіанту популярної страви відварюють рис, який заправляють спеціальним сиропом. Його викладають на лист норі разом з начинкою. Це може бути риба різного виду, наприклад лосось або тунець, овочі, морепродукти, сири, копченості. Заготівлю згортають в рулет і нарізають на шматочки.

 

До суші подають соус, імбир і васабі. Імбир, попередньо замаринований в спеціях, підвищує чутливість смакових рецепторів, завдяки чому можна відчути весь букет смаків. Соєвий соус робить японське блюдо насиченим і цікавим, а гострота васабі додає суші пікантності.

 

Ознаки, що вказують на свіжість і чудовий смак суші

Щоб вибрати суші для великої компанії і не помилитися, рекомендується приділяти увагу таким особливостям:

  1. Риба не має яскраво вираженого запаху, властивого річковій.
  2. Лосось має рівномірний колір, його поверхня не обвітрена. Якщо шматочки риби візуально сухі, неоднорідні, це вказує на її несвіжість.
  3. Консистенція рису має значення – він не повинен розсипатися, бути надмірно сухим, або навпаки, розвареним.
  4. Норі не повинні бути ламкими, а навпаки, м'якими і еластичними.
  5. Начинка з кальмарів і восьминогів не повинна бути «гумовою».
     

Щоб спробувати свіжі і смачні суші, рекомендується обирати популярні ресторани, які піклуються про свою репутацію і прагнуть запропонувати клієнтам тільки якісні страви. Нігірі, філадельфія, каліфорнія та інші види суші варті уваги як початківців, так і досвідчених дослідників японської кухні.
 

Як їсти суші, щоб вони стали ще смачніше?

Після того, як ресторан визначено або обрана компанія, що доставляє суші додому, залишилося підготуватися до приємного вживання страви. Щоб зробити ніжний смак сирої риби та інших інгредієнтів більш яскравим:

  1. Не нехтуйте соєвим соусом або унагі. Ці рідкі приправи посилять смак, розставлять акценти на смакових відтінках.
  2. Суші і роли прийнято їсти паличками, тому не використовуйте вилку. Це важлива частина японської культури. Здається, що користуватися такими приладами складно, але ресторани і доставки пропонують додати до замовлення навчальні палички, що спрощують процес.
  3. Вибирайте різноманітні суші – варіативність страви подарує більше вражень та дозволить познайомитися з максимальною кількістю видів суші.

 

Вибираємо правильні роли

Збираючись поласувати на обід або вечерю суші та ролами, варто знати, що частина з замовлених позицій може не сподобатися. Це пов'язано з особистими смаковими уподобаннями, а також фізіологічними факторами, наприклад, алергічною реакцією на конкретний продукт. При замовлені приділіть увагу переліку інгредієнтів, з яких складається продукт. Якщо не любите сиру рибу, краще віддати перевагу ролам з начинкою, наприклад, з копченої куркою або кальмаром.

Визначтеся заздалегідь, скільки суші і ролів знадобиться, щоб наїстися. На компанію людей вигідніше замовити сет – він коштує дешевше ніж окремі позиції, при цьому не поступається їм за якістю.

Не має значення, який ресторан або доставка були обрані. Вирішивши спробувати роли, людина зможе урізноманітнити свій раціон, а також знайти нове улюблене блюдо.