Піар-акція Порошенка з роздачою гуманітарної допомоги захисникам Краматорську не залишилася поза увагою операторів ракетних підрозділів окупаційних військ.


Нещодавно від Петра Порошенка та підконтрольних йому медіа обрушився шквал критики на адресу каналу «1+1» за те, що після сюжету «плюсів» про Київський бронетанковий завод окупанти нанесли ракетний удар по оборонному підприємству. Зокрема, відповідна стаття була опублікована на сайті «Прямого» під назвою: «Росіяни поцілили в Київський бронетанковий завод після сюжету “1+1”: в мережі обурені».

Звісно, історія цікава і потребує уваги громадськості, але… 16 квітня сайт партії Європейської Солідарності розмістив цілу низку фотоматеріалів, які засвідчили участь лідера політсили Порошенка в гуманітарній місії у місті Краматорськ. «Бронежилети, шоломи, машини і секретні «штучки»: Порошенко привіз допомогу захисникам Краматорська», – мала гучну назву відповідна публікація.

Петро Олексійович фігурував на фото у всіх ракурсах разом із елементами локації, які без жодних зусиль дають можливість встановити точне місце проведення піар-акції.

У свою чергу, 18 квітня ряд українських видань поширили зведену інформацію обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах, де, серед іншого, зазначалося, що вночі війська російських окупантів нанесли ракетний удар по Краматорську. Водночас, місцеві журналісти відзначили, що ворог обстріляв саме місце розташування складу, на якому зберігалася гуманітарка, яку під пильним супроводом об’єктивів фотокамер вручав пан Порошенко.

Вже триває не перший тиждень війни й більшість громадян чудово розуміють наслідки оприлюднення відео з місцями, які потенційно можуть становити інтерес для ворожої армії в цілях визначення об’єктів ракетних уражень.

Натомість, жага хайпу, бажання використати будь-що для самопіару, в окремих випадках, продовжує переважати над здоровим глуздом та почуттям відповідальності перед суспільством.

Виходить, що Порошенко продовжує активну гуманітарну діяльність не як суб’єкт громади, яка протистоїть повномасштабному вторгненню, а як гравець на політичній арені.

Безумовно, українські захисники як ніколи потребують сприяння громадськості, а надання гуманітарної допомоги у будь-якому вигляді є справою, яку потрібно робити… Але робити від серця, не для піару й очищення власної карми, і, тим більше, без конвою журналістів та піарщиків.