Колаборанта та колишнього народного депутата від партії «Слуга народу» Олексія Ковальова зарізали у власному будинку у тимчасово окупованій Голій Пристані. Його дружина перебуває у реанімації.

Інформація про успішний замах на Ковальова спочатку з'явилася у російських телеграм-каналах, потім її підтвердив голова Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань.

 

«З'явилася інформація, що у Залізному Порту вбито екс-нардепа, зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого «міністра» повідомляли і пропагандистські ЗМІ, хоча інформацію одразу видалили», — заявив Хлань.

Відомо, що біля будинку зрадника перебуває багато «силовиків» від окупаційної влади.

Місцевий агромагнат Олексій Ковальов продовжував перебувати на території Херсонської області після її окупації, а згодом відкрито перейшов на бік ворога і навіть отримав посаду «міністра аграрної політики Херсонської області». Він займався вивозом із регіону зерна та солі.

На початку квітня Ковальова виключили із фракції «Слуга народу». Щодо нього було відкрито кримінальне провадження за колабораціонізм. Також його звинувачують у держзраді та підтримці держави-агресора.

22 червня було скоєно перший замах на екс-депутата. Тоді було підірвано його автомобіль, але самого Ковальова в ньому не було.