Служба безпеки України викрила корупційну схему привласнення понад 11 мільйонів гривень комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса» під час ремонтних робіт на території об’єкту.

 

По це повідомляе Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці у змові з підконтрольним їм генпідрядником робіт безпідставно перераховували гроші комерційним структурам, що мають ознаки фіктивності. Фірми були оформлені як субпідрядники, з ними підписувались акти прийому – передачі робіт та послуг, які фактично виконані не були.

У такий спосіб зловмисники присвоїли понад 11 мільйонів гривень на роботах із загальним бюджетом у 38,2 мільйона. За висновками профільних експертів, неякісно виконані роботи могли становити загрозу життю та здоров’ю пасажирів аеропорту. Завдяки втручанню Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ цей ризик виключено.

Під час обшуків на території авіапідприємства та в офісних приміщеннях фігурантів справи правоохоронці вилучили печатки, документацію та електронні носії, що містять інформацію про проведені незаконні фінансово-господарські операції.

Наразі керівнику комерційної структури генпідрядника оголошено підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття зловмисників, причетних до оборудки, здійснювалися співробітниками #СБУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Подписывайтесь на наш телеграмм канал heart_eyes