Чекали на позов до суду, але отримали заяву в поліцію. Старший детектив – керівник відділу детективів НАБУ Ковтун Роман Анатолійович образився на мене. І образився дуже сильно.

 

Так сильно, що, напевно, навіть «кушать не могу».

Передісторія цієї образи така:

01 вересня 2019 року, у вихідний день (це – неділя) старший детектив НАБУ Ковтун Р.А. їхав зі своєю родиною на службовому автомобілі SCODA Octavia A7 д/з АА7765ЕМ. Їхав він по автодорозі Н-33 «Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші» зі сторони Одеси у бік Овідіополя. І ось на ділянці дороги між населеними пунктами Великодолинське та Барабой він «приїхав». Так вийшло, що старший детектив не помітив, як перед ним опинився автомобіль DAEWOO Matiz «простої смертної» Ірини Сміян, яка збиралась звернути наліво і тому практично зупинилась.
І ось спочатку визнали винним НАБУшника Ковтуна Р.А., але після його «походу» до начальника Національної поліції в Одеській області Олега Беха, як завжди, стала винуватою «проста смертна» Ірина Сміян. І «система» зробила все, щоб «розчавити право»: спочатку «доблесний» капрал поліції Ткаченко А.О. передумав і склав новий адмінпротокол, де вже визнав винною Ірину, а потім не менш доблесний експерт Попов зробив експертизу в якої повністю «відмазав» «абсолютно не вЫнУвАтого» детектива Ковтуна Р.А.

Нам ця історія стала відома від самої Ірини Сміян вже після того, як «доблесний» Овідіопольський суд в особі судді Кириченко П.Л. прийняв постанову про визнання її винною в скоєні адміністративного правопорушення по ст.124 КУАП.

Ознайомившись з матеріалами адміністративної справи я опублікував статтю:

ЯК ОВІДІОПОЛЬСЬКІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ НАБУшника «ВІДМАЗАЛИ»

Після статті на адресу редакції надійшов лист від АДВОКАТСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «МУТАФ, ЛІКША І ПАРТНЕРИ» з вимогою видалити статтю та опублікувати спростування. Але, старший партнер адвокатського об’єднання Владислав Лікша, написавши нам вимогу, забув додати документа, якій підтверджує його повноваження. Утім, він не надав його навіть після нашого дзвінка з проханням підтвердити свої повноваження і тому отримав нашу відмову розглядати його вимогу.

Після цього ми чекали на позов до суду і дуже сподівались послухати там Ковтуна Романа Анатолійовича, як свідка і подивитись йому в його «чесні» очі. Але 24 грудня мене було запрошено до Овідіопольського відділу поліції і повідомлено, що від АДВОКАТСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «МУТАФ, ЛІКША І ПАРТНЕРИ» надійшла заява про порушення вимог статті 21 «Про Національне антикорупційне бюро України» де втановлений правовий захист працівників НАБУ.

Особисто для старшого партнера адвокатського об’єднання Владислава Лікша повідомляємо:

  1. Працівники НАБУ перебувають під захистом держави, лише під час виконання покладених на них обов’язків, а не під час приватних подорожей на службовому транспорті;
  2. Відповідно до п.2 ч.2 ст.25 Закону України «Про захист персональних даних» – дозволяється обробка персональних даних без застосування положень цього Закону, якщо така обробка здійснюється виключно для журналістських цілей, за умови забезпечення балансу між правом на повагу до особистого життя та правом на свободу вираження поглядів. Ніякого права на особисте життя ми не порушували. В службовій машині немає «особистого життя».
  3. Відповідно до ст.29 закону України «Про інформацію» – інформація з обмеженим доступом може бути поширена, якщо вона є суспільно необхідною, тобто є предметом суспільного інтересу, і право громадськості знати цю інформацію переважає потенційну шкоду від її поширення. Чому інформація про Ковтуна Р.А. є предметом суспільного інтересу? А ось чому:
    • ведення громадськості в оману: спочатку один протокол, а потім, після «вказівки керівництва» інший протокол.
    • в протоколах про адмінправопорушення вказана квартира детектива, інформація про яку відсутня у його декларації!!! Чому?
    • Експертиза проведена Поповим без врахування показів Ірини Сміян, а лише на припущеннях Ковтуна, що накладає певний сумнів в її об’єктивності.
  4. Відповідно до п.5 ст.42 закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», журналіст звільняється від відповідальності навіть за поширення державної таємниці, яка охороняється законом, якщо ці відомості були отримані журналістом законим шляхом. Всі документи, які ми опублікували, були отримані з матеріалів адміністративної справі стороною по справі, яка і передала ці матеріали в редакцію.

Коли створювався державний орган НАБУ, ми всі сподівались, що щось зрушиться у справі притягнення до відповідальності за корупцію. Справа дійсно зрушилась з «мертвої точки». Але, є маленькі «АЛЕ». І з цими «АЛЕ» потрібно боротися.

Старший детектив – керівник відділу детективів НАБУ Ковтун Роман Анатолійович вважаю, що Вам необхідно:

  1. Подати відомості про квартиру в якої Ви мешкаєте у м. Одеса, як цього вимагає закон;
  2. Компенсувати витрати за зіпсований службовий автомобіль, а не витрачати кошти на адвокатів;
  3. Написати рапорт про звільнення з органів НАБУ, щоб не компрометувати державний орган, а на ваше місце буде призначена більш достойна людина, яка за 80 тис.грн./місяць буде боротися з корупцією, а не вигороджувати власні проступки.

Источник