За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора Солом’янський районний суд міста Києва визнав винним першого російського військовослужбовця в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

 

Cуд призначив командиру відділення в/ч 32010 “4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області”, сержанту Вадиму Шишимаріну покарання у виді довічного позбавлення волі.

В суді прокурори довели, що підозрюваний декількома пострілами, один з яких – в голову, через відкрите вікно вкраденого автомобіля, в якому він їхав разом з іншими військовими РФ, в смт Чупахівка Сумської області вбив 62-річного потерпілого. Беззбройний чоловік, який йшов узбіччям з велосипедом та розмовляв по телефону, помер на місці всього в декількох десятках метрів від власного будинку.

Прокурори представили зібрані під час досудового розслідування докази, зокрема автомат засудженого АК-47М, з якого він здійснював постріли, висновки судових експертиз та результати проведеного слідчого експерименту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СБУ.